Headerbild

Gymmix samarbete med Grand Spa & Sport avslutas 31/5

2015-03-30 i Allmänt

Efter 13 år lägger Grand Spa & Sport ner sin verksamhet i Falun. Den renovering som krävdes av lokalerna kunde inte genomföras, och därmed tog gymsagan slut för VD Helena Tysk med personal.

KÄLLA: Texten är hämtad från dt.se 2015-03-30:

I början av veckan kom beslutet som var "spiken i kistan" för verksamheten enligt företagets VD Helena Tysk. I några år har det varit tal om att hyresvärden skulle renovera lokalerna, och efter ett rutinbesök av miljökontoret nyligen konstaterades det att omklädningsrum och pool måste fräschas upp om verksamheten ska kunna fortsätta.

– I tisdags fick vi det definitiva beslutet av hyresvärden att det inte blir någon renovering och att vi måste flytta ut. Det är jättetråkigt såklart men på ett vis skönt att inte behöva undra längre hur det blir, säger Helena Tysk.

Hon säger att de inte är besvikna på hyresvärden som inte kunde genomföra renoveringen av ekonomiska skäl, de har haft en bra dialog och försökt hitta en lösning men i slutändan gick det inte.

Helena har försökt titta runt efter nya lokaler men det är svårt att hitta eftersom de inte bara har en gymdel utan också en uppvärmd pool och en spaanläggning. Genom ett samarbete med gymkedjan Actic kommer nu alla medlemmar slussas dit och på samma villkor få gymma och gruppträna hos dem i stället.

– Det är ett jättebra samarbete och vi är glada över att vi inte överger våra medlemmar utan att de kan få fortsätta träna. Det är jätteviktigt att deras träning inte stannar av nu när vi fått i gång så många, säger Helena.

Den 31 maj är det definita slutdatumet men under de två kvarvarande månaderna blir det ingen långsam avveckling av verksamheten utan det kommer bli fullt ös berättar Helena.

– Vi kommer köra ännu fler pass och ha roligare än någonsin, vi kommer köra järnet och gå ut med flaggan i topp.

De drygt 300 medlemmarna kommer sedan slussas över till Actic Gym, gruppträningspersonalen kommer kunna leda pass där i stället, en kommer starta eget och spaterapeuterna kommer kunna fortsätta jobba på andra anläggningar. Vad Helena själv kommer göra vet hon inte än.

– Jag är öppen för allt nu. Jag tror att om en dörr stängs öppnas en annan. Jag kommer sakna alla medlemmarna här något helt otroligt. Många har blivit väldigt ledsna även om de förstår beslutet.

Margareta Bodén har gått på vattengympa och gymmat på Grand Spa & Sport sedan starten för snart 13 år sedan.

– Det är jättetråkigt, jag läste mejlet alldeles nyss och jag reagerade verkligen på det. Jag har gått här flera gånger i veckan och jag har alltid gillat den familjära känslan. Nu har jag inget annat alternativ för min vattengympa.

 

Hanna Embretsen

023-936 00