Headerbild

VILL DU VETA MER OM DIG SJÄLV OCH DIN TRÄNING?

2013-09-12 i Allmänt

Vill du få ut mer av din träning? Gymmix kan hjälpa dig! Anmäl dig till vår tredje testdag, den 15 september kl. 14.00-16.00. Ett värdefullt erbjudande från Gymmix, att testa din styrka och kondition.

Det kan för många ge en extra kick att ha ett mer specifikt mål med sin träning och ett sådant mål kan vara att bli starkare och mer uthållig. I många fall känner man själv att regelbunden motion ger ökad ork i vardagen vilket för många är fullt tillräckligt. Det kan dock vara sporrande och peppande att få fördjupad kunskap om sig själv och sin träning.

Därför erbjuder vi den här möjligheten att genom validerade tester mäta styrka och kondition för tredje och sista (åtminstone den här omgången) gången kl 14.00-16.00 på Söderbaumska skolan den 15 september för ett starkt subventionerat pris för dig som har träningskort på Gymmix; 200 kr (övriga 400 kr). Detta inkluderar båda testtillfällen som innefattar ett konditionstest samt sex olika styrketester. Dessutom ingår träningsrådgivning.

Du som redan har betalat skall alltså inte betala en gång till. Du som inte varit med under tidigare testtillfällen får gärna passa på att vara med men du har då inga testresultat att jämföra med. Det kostar då 200 kr.

Hur går det till?
På plats så kommer du att få välja vilka tester du vill göra. Konditionstestet utgörs av ett steptest som är ett s.k. submaximalt test. Det innebär att intensiteten är relativt låg och din puls kontrolleras med pulsklocka. Testerna för styrka omfattar statisk styrka för rygg och sidböjande muskulatur, dynamisk styrka för armböjar- och armsträckarmuskulatur samt explosiv styrka för benmuskulatur.


Ansvariga för testerna är Gunn Nyberg och Jan Sandberg som båda är verksamma inom ämnet idrotts-och hälsovetenskap på Högskolan Dalarna. Flera av Gymmix instruktörer finns på plats för att hjälpa till och svara på frågor och Pernilla Olsson, styrelseledamot och läkare kommer att hjälpa till och svarar gärna på frågor.
Vi hjälper dig att fylla i ett testprotokoll och du får också möjlighet att jämföra dina testresultat med tidigare resultat och fråga om din träning samt få råd beroende på vilka mål du vill ha.

Du anmäler dig till testtillfället via mail till Gunn Nyberg (gny@du.se). Betalar gör du på plats, gärna med kort. Du som har betalat tidigare är registrerad som betalande.

Välkommen!