Headerbild

VÄLKOMMEN INGER!

2024-01-02 i Allmänt

Vi välkomnar vår nya Seniortränings-instruktör Inger till Gymmix Falun!
Inger är ny som ledare men har gått på Gymmix träningspass som deltagare under flera år och nu tar hon nästa steg in i instruktörsrollen.

Inger kommer att leda träning för seniorer på Britsarvsgården på måndagar kl. 15:00-16:00 samt torsdagar kl. 10:00-11:00 till en skön blandning av musik, allt ifrån nya låtar till härliga gamla hits från 60-, 70- och 80-talet som många känner igen och älskar. Träningen startar på måndag den 8 januari.

Seniorträning är allsidig och varierad träning med fokus på övningar anpassade för lite äldre personer och personer som inte är så vana att träna.
Forskning visar att träningseffekten på äldre är stor. Det är aldrig för sent att börja träna och oavsett hur gammal du är finns träningsbarheten kvar.
Vi tränar bl.a. för att bibehålla och förbättra muskelstyrka och muskelmassa samt rörlighet och uthållighet. Tränar du regelbundet får du starkare muskler och förutom att fördröja och minska åldrandets effekter skyddar vältränade muskler mot stress och minskar risken för depressioner och för att utveckla Alzheimers sjukdom. Dessutom träffar du trevliga ledare och deltagare som gör din träning roligare!

Läs hela passbeskrivningen här: Seniorträning - Gymmix Falun - KlubbenOnline